Kurzweil

28-01-2016
Kurzweil 'vriendje' voor kinderen met dyslexie



Als bijlage bij dit nieuwsbericht vindt u een interview dat donderdag 21 januari in de Ommelander Courant stond. Het gaat over het programma Kurzweil, een hulpmiddel voor leerlingen met dyslexie. Dit programma maakt voor dyslectische kinderen het lezen makkelijker, waardoor zij kunnen leren op het niveau dat bij hen past. Ze kunnen laten zien, wat ze kunnen, wat belangrijk is voor hun verdere ontwikkeling, hun zelfvertrouwen en hun plezier in leren.
Binnen ons bestuur kunnen leerlingen vanaf groep 5 op de basisschool tot en met een eventueel eindexamen op het HHC er gebruik van maken. Ook daarna kunnen ze Kurzweil blijven gebruiken, tot aan de universiteit toe. Het mooie van dit programma is ook, dat je kunt werken via een persoonlijk account. Je kunt dus altijd en overal inloggen.
Om ervoor te zorgen dat leerkrachten en leerlingen  goed met Kurzweil kunnen werken is er scholing georganiseerd en inmiddels zijn er op veel scholen al leerlingen mee aan de slag. Natuurlijk is het in begin even wennen voor zowel leerkracht als leerling, maar het loopt goed.
Wij zijn heel blij dat wij dit programma hebben kunnen aanschaffen. We zien blije kinderen die minder moe zijn, meer energie overhouden en met veel enthousiasme lezen en leren.

20160121 Kurzweil in OC 21-1-2016.pdf

Voor eventuele verdere informatie kunt u terecht bij Tineke de Birk: t.debirk@lauwerseneems.nl  projectleidster van Kurzweil